Side nav buttonsLezenFoto'sContactYou TubeDVD bestellenLocatiesiPad GameHome

De Diamant

De serie 'De Diamant' is net als 'De verdwenen kroon' geheel in Nederland opgenomen. Voor een groot deel in Naarden. Maar ook in Vlaardingen, Soest, Laren, Wijk bij Duurstede en Valkenburg.

In aflevering 1 zitten de boeven opgesloten in de gevangenis.
Deze scenes zijn opgenomen in Naarden Vesting Basion Promers Bunker H. De tekening op de muur is na 34 jaar nog altijd zichtbaar.

De boeven ontsnappen en klimmen over de gevangenismuur. De muur waarlangs ze naar beneden gaan is aan de zijkant van de Utrechtse Poort aan de Westwalstraat in Naarden.In aflevering 2 betrekken de boeven hun schuilplaats. Dit is in het het Ufot Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede. Zoals je kunt zien, zijn er de nodige renovaties verricht. Zo is de muur herstelt bij de poort, de loopbrug is vervangen, brandtrappen zijn aangebracht en de boom voor het kasteel is in 30 jaar behoorlijk gegroeid. Tegenwoordig zijn er veel evenementen in en rondom het kasteel zoals speurtochten voor de kinderen, bruiloften, theaterspektakels, etc. Kijk voor meer informatie op www.kasteelduurstede.nl


In aflevering 6 verstoppen Bassie en Adriaan zich in een hooiberg.
Bassie droomt daar dat hij samen met Adriaan straat-acrobaat is. Die droomwereld is opgenomen bij de monumentale waterpomp in Soest aan de Kerkstraat.


In aflevering 7 willen de boeven ongezien over de grens naar Duitsland.
Dat doen ze via de 'Gemeentegrot' in Valkenburg.


In het oude Romeinse gedeelte van deze grot, die ongeveer 2000 jaar oud is, achtervolgen Bassie en Adriaan de boeven en tekent Adriaan pijlen op de muur om de boeven temisleiden. Drie pijlen zijn na 34 jaar nog steeds zichtbaar. Ook de locaties in de grot zijn nog duidelijk te herkennen Een bezoek aan de 'Gemeentegrot' is zeker de moeite waard. Kijk voor meer informatie op: www.gemeentegrot.nlAflevering 9 speelt zich voor een deel af in Vesting Naarden. Daar is de breker te vinden waar Bassie en Adriaan overheen klimmen om naar de bunker te gaan. Na de uitzending op televisie vonden veel kinderen het spannend om ook over die breker te klimmen. Dat was erg gevaarlijk en daarom heeft de gemeente besloten om er barricades op te plaatsen zodat er niet meer overheen geklommen kon worden.

Het overhandigen van de diamant vindt plaats in Naarden Vesting Basion Promers Bunker H (waar de boeven ook gevangen zaten in aflevering 1). De deuren zijn inmiddels vervangen door nieuwe maar de locatie is nog goed herkenbaar.

Volgende keer meer locaties uit De Diamant!